Svømning

31. august 2013 – Christiansborg Rundt
Endelig kom dagen og starten gik…!
Egentlig var jeg ikke meget for at skulle begi mig ud i en svømme udfordring, men efterhånden som sommeren gik og den nødvendige træning blev bedre og bedre begyndte jeg også at glæde mig til udfordringen…!

Min historie bag:
“14. juni fik jeg næsten en Discusprolaps… Heldigvis var den ikke 100 % men det vidste vi ikke på det tidspunkt. Jeg var næsten lammet i ben og arme i 2 døgn, 2 døgn med smerter, trods masser af smertestillende… og eneste opholdssted var gulvet i stuen. Jeg kunne ikke flytte mig og når jeg fik hjælp til at flytte mig skreg jeg i smerter… efter 2 ½ døgn og første mislykkedes toiletbesøg var det tid at få hjælp til at besøge Kiropraktoren, og d. 19. juni gik jeg for første gang igen uden hjælp… det blev til 150 meter, og så var jeg totalt brugt op. Jeg plejer aldrig at gi op.. Og det ville jeg heller ikke her. Dagen efter ville jeg forsøge med endnu en gåtur uden hjælp, det blev til 700 meter på ca. 26 min. Det var en kamp. Jeg havde ondt, og mit venstre ben kunne jeg ikke styre, Den var som en sæk kartofler.

Jeg elsker Løb og det er en STOR del af mit liv, som løbetræner kan jeg ikke undvære det. og med ET havde jeg mistet noget af det som jeg elskede… Tanker som “Kommer jeg til at løbe igen” begyndte at rumstere. Hvilken sport skulle jeg nu kunne lave. Kiropraktor og Fysioterapeut anbefalede mig at svømme for at styrke ryggen… SVØMME…. arghhh, jeg var da godt nok lige begyndt at snuse lidt til svømning… Men jeg kan jo ikke. Jo jeg kunne da godt svømme brystsvømning eller det der ligner. MEN….! Den eneste kommentar jeg fik, var blot, Du bliver nød til at lære at svømme, det vil hjælpe dig meget når du har de udfordringer med ryggen som du har… Og med en personlig svømmetræner, kom jeg på rette vej, (Tror der stadig er noget der skal arbejdes med vinteren igennem) og så skulle der en masse selv-træning til, 4 til 5 svømme pas om ugen i en periode gjorde at jeg stille rykkede mig. Da jeg ca. kunne svømme 400 – 500 meter manglede jeg noget som kunne motivere mig til at fortsætte, og efter lidt søgen på nettet faldt jeg over Christiansborg Rundt… 2000 meter, det var helt urealistisk, men når man er konkurrence menneske så skal der være en udfordring i opgaven. Jeg tilmeldte mig for at have noget at træne imod. Og den dag i dag nyder jeg svømmeturene. Jeg har tilmeldt mig en gruppe med forventet tid på 1 timer og 10 min. men jeg er overbevist om at jeg kommer under 55 min.”

Status efterfølgende blev Officiel tid 49:24 Min egen registrerede tid var 48:15
Se Track af svømningen her: http://www.endomondo.com/workouts/239761808/68009

08-07-2013
Alt hvad der hedder svømning er ikke gået godt.
Dog var jeg så heldig at jeg d. 11. maj 2013 var til ParkRun og snakkede med en del løbere fra FriskoRunners, som havde tilmeldt sig til 4-18-4 KMD mini tri her i Aarhus d. 22. juni og Der kunne jeg godt få lov til at koble mig på til svømningen.
Med god og kyndig vejledning og assistance fra Anette Als lykkedes det at få mig guidet ind i retningen af crawl svømmeteknikken 😉 Og med en del selv trænings ture efterfølgende hjælper det nu godt på svømningen… Jeg rører ikke Brystsvømningen i træningen mere og har da rundet de 1500 meter crawl 🙂 det er vildt fedt at jeg nu lige pludselig kan svømme.
Og efter en uheldig rygskade og en (i første omgang) 6 ugers sygemelding hvor jeg stort set kun må svømme og gå, er der lagt op til at jeg får det øvet noget mere.
Her er dagens svømmepas: http://www.endomondo.com/workouts/213270207/68009

23-07-2012
Jeg blir vist nød til lige at opdatere en lille smule omkring mit svømning.
Det går ikke vildt godt, men jeg har fået købt mig en “19 Nineteen Pipeline” våddragt og den har givet mig lidt mere mod på det våde ellement 😉 jeg svømmer ikke langt, men jeg kæmper med at HOLDE mig til crawl og kun crawl, distancerne holder sig nede i området fra 200 til 450 meter af gangen…. hvis der nu var en som pacede mig gav jeg nok ikke op så tideligt.

Gårsdagens svømmetur foregik i Kvie Sø og Kasper var med i kajak. Det ER jo en farlig sø…! Det er en gammel moseudgravnings sø med en del “Hestehuller” som man kalder dem, men jeg skulle jo ikke gå på bunden. Jeg husker at som barn var vi tit ude og svømme/bade i søen og deen var dyb… meget dyb. men det er den altså ikke mere, eller også er det bare fordi at jeg nu er over en meter 🙂 det var ikke til at svømme ordentligt så
svømningen blev afbrudt efter kun 200 meter da jeg hele tiden ramte mod bunden, så Vi løb en tur istedet for.
Se lidt billeder i albumet nederst.

04-05-2012
Her vil jeg informere om hvordan det går med min svømning.
Jeg vil udmelde fra starten af hvad jeg kan, eller rettere ikke kan.
Når først jeg kommer i vandet vil der bllive registreret tider og distancer og hvordan jeg har forsøgt at blive bedre.

Har fundet dette klip på YouTube Det må absolut kunne bruges, mange flere eksempler end jeg selv har smidt op på DinLøbetræner.dk