La Santa

 

17. nov 2011
Jeg har helt sikkert haft rigtig godt af gårsdagens restitutions dag, Jeg føler mig frisk og total motiveret for at komme ud og løbe hurtigt igen. glæder mig til på søndag hvor der igen er Orbicon Cup i Aarhus…. mine egne forventninger er igen høje og tiden skulle gerne reduceres med 15 til 20 sek. Træningen hernede har løftet min form og tempo mærkbart.

Undervisningen i går bestod i en masse teori om det at ha nybegyndere til løb, og hvordan man starter op med nybegyndere og hjælper dem igennem en LANG periode hvor løberne ikke rigtig ser fremgang og derfor kan miste motivationen. Vi havde små opvarmningsøvelser og motionslege som kun belaster kroppen minimalt i forhold til det at løbe.

Det var en spændende tilgang hvor de 3 “T” èr var i højsæde
Tålmodighed Tålmodighed & Tålmodighed
 
 

I aftes var der overrækkelse af diplomer til de personer her på stedet som i ugens løb har været med til nogle af de planlagte konkurrencer og placeret sig på de første 3 pladser, Jeg var så “heldig” kan man tillade sig at sætte det i “” jaja… at komme op 2 gange… men det var der faktisk flere der var. Det var også her at der var underholdning, og Instruktørerne var på scenen og synge, Det klarede de jo rigtig godt.

Endnu engang har jeg haft en (3) gode oplevelser med en stor sportsmand, nemli Tom K. Han ankom i går morges fra Kina og var nede og spise morgenmad på samme tid som Jeg. Jeg var iført min løbetrøje fra 24 timers løbet på Bornholm og han kom lige og spurgte ind til hvad det var for et 24 timers løb og hvordan det blev afviklet… Som altid er Tom helt nede på jorden når man snakker med ham og han virkede interesseret i hvad man fortalte.

Dagen idag er for mit vedkommende en fridag.Var ude og løbe i morges med Søren (en af instruktørerne) og efter morgenmaden var jeg ude og “løbe” dog kun 20 meter af gangen sammen med Hanne, for at få taget en del billeder bare så man har lidt løbebilleder her fra La Santa.

16. nov 2011 kl 07.00
Dagens morgenløbetur har jeg bevist fravalgt, stod op kl 06.30 men kunne godt mærke at kroppen her 2. dagen efter 2 hårde & uvante konkurrencer ikke var helt frisk, Så under dynen igen en lille ½ time. Jeg må ta en slapperdag.

15. nov 2011 kl 23.05
Nu er det vist ved at være sengetid, men der skal da lige falde en lille opdatering.
Lige netop hvad der sker med hjemmesiden og dens udseende kan jeg ikke svare på, men af en eller anden grund kan jeg ikke få ændret opsætning og formatering i siden.
billeduploads delen virker heller ikke optimal. I aftes blev der faktisk lagt 3 billeder ind lige oven i hinanden, og teksten ved billederne stod ved ET af billederne…???
I må ta det som det kommer….
I morgen tidligt skal jeg lidt før op og løbe end egentlig først planlagt.
Der skal være Mini-Tri og jeg vil jo gerne nå min løbetur og morgenmad inden starten, så jeg kan være med til at heppe på dem fra holdet som har bestemt sig for at deltage.
Jeg skal ikke deltage i flere konkurrencer lige PT…
der er jo også en 5 km på søndag kroppen lige skal være klar til
Dagen idag er gået med træningsplanlægningskrsus. Vi har været igennem en masse aspekter og parametre for hvordan man lave et program til en eller flere løbere, lidt af det var vi også igennem tidligere på ugen, men idag var det mere secifikt da det tidligere var en “appeteiser”
Vores programmer og teoretiske arbejde skulle også testes af i praksis.
de 4 træninger kan ses HER
 


fra dagens trænigsplanlægnings undervisning. Her 30 / 30 intervaller

Træningsplanlægning om strandløb

 


Lidt om skader… Her testes acillescenen

 

  14. nov 2011 kl 15.25
Så er Aquatlon overstået 🙂 🙂
200 meter svømning og 3 km løb.
Jeg sider ovre for enden af bassinet og mentalt sætter mig op til at skulle svømme 200 meter, løbet er jeg ikke nervøs for. Men svømningen…!!! jeg flyder som en sten og dykker som en prop og så mangler jeg rytmen til at få vejrtrækningen til at passe.
En flok DGI Løbetrænerkursister var mødt op på svømmestadion for at heppe.

Mig 2. nederst & i midten med pulsbælte

 
Det gik da også som frygtet allerede inden 100 meter må jeg slå over i brystsvømning, prøver lige et par Crawl tag igen, men beslutter mig hurtigt for at tage resten i brystsvømning, og det går meget meget bedre. allerede nu er de første oppe af vandet og ude fra svømmeområdet, jeg mangler lige det sidste synes virkellig de sidste 50 meter er lange. jeg rammer enden af bassinet og springer op. føderne på håndklædet mens jeg smider briller og får fat i den førsste sko. Jeg besluttede mig for inden at distancen var så kort at jeg bare skulle i mine sko med bare tæer og så løbe i speedoes… 😉 det tror jeg faktisk at jeg var den eneste som gjore. Jeg bøvlede noget med at få bundet skoene så der mistede jeg noget tid, havde ingen fornemmelse men begge sko måte bindes op igen og bindes på ny og så var det afsted.

 
 
ikke sikkert det ser godt ud i speedoes men det var kanon at gøre det.  

  

Jeg havde en rigtig god fornemmelse i benene ingen problemer fra morgenens duatlon.de første 5-6 løbere blev overhalet allerede inde på fliseområdet, hvor jeg råbte små høje bemærkninger for at de andre skulle gi plads. “HEY” HEP” osv…selve løberuten var rundstrækningen rundt om Lagunen dog sluttende inde på stadion.jeg fik hurtigt tempoet op mellem 3:20 & 3:30 det gik rigtig godt og var megamotiverende når man overhalede og overhalede. Små 1000 meter tilbage var jeg godt klar over at jeg var mellem de første 8. og fik da lige overhalet en på vej op af bakken og så lykkedes det mig ikke at overhale flere men løberen foran mig blev hentet godt ind og i mål var der kun ca 100 meter op til ham. Det viste sig at jeg faktisk løb i mål på en 3. plads i tiden 16:513. plads 😉

14. nov 2011 kl 10.53
Idag er det Duathlon dag.
La Santa afholder hver mandag en duathlon konkurrence.
Jeg lagde hårdt ud på løbet og var forest ud til vendepunktet, hvor Anton så overhalede mig. Vi kom også i T1 i samme rækkefølge jeg var dog små 20 sekunder efter Anton. Heldigvis fik jeg hurtigt hentet ham på cyklen, men det skulle vise sig at jeg ikke havde Cykelben (skal jeg lukke hjemmesiden) efter få km på cykel kom Anton op til mig og vi lå et pr. km tæt sammen før Anton trak fra. kort efter kom athlet nr 3 og overhalede mig… sikke en fart han havde på. Jeg holdt dog 3. pladsen på resten af cykelturen, og efter vendepunktet var det bare ned i styret på Cyklen og op i det store gear. det sidste cykelpower skulle bruges.

3. plads

 

I T2 fik jeg hurtigt sat cyklen og hængt hjelmen og begav mig ud på de sidste 2,7 km løb jeg kunne se at jeg trak langsomt ind på den hurtige cykelrytter… nu skulle farten holdes oppe så jeg om muligt kunne pacere ham inden mål. ved vendepunktet var jeg lige bag ham og løb blot forbi efterfølgende. den sidste km holdte jeg en løbe pace på ca 3:40 dog opskruet inde på stadion. Sluttede som nummer 2 Og Anton forblev på 1. pladsen.
Det var en rigtig god oplevelse.
Og jeg har lige været ovre og tilmelde mig Aquatlon (200 m svømning og 3 km løb) starten går her kl. 14.00 så jeg skal lige spise og restituere lidt…. kan godt mærke at de mange korte men hurtige løb hernede kræver meget af kroppen. Så der blir ikke andre løbeturer idag.

 

13. nov 2011 kl 22.50
Eftermiddagen stod på træningsplanlægning… Dette emne skal jeg også have et grundigere kursus af på Tirsdag (hele dagen) Vi gennemgik en masse grundprincipper i hvordan man laver træningsplaner og hvad der er vigtigt i de enkelte planer for at de passer på specifikke løbere eller grupper. Yderligere omhandlede det også mange af de parametre som man kan skrue på for at ændre i træningen alt efter målet for hvad man træner i mod.
Vi fik opgaver om at skulle lave træningsplan til en specifik gruppe løbere og efterfølgende skulle planerne afprøves i praksis. Så igen idag har vi fået løbet nogle ture rundt på løbebanen og på selve La Santa Sport.
Efter dagens kursus gik jeg ned til poolen for at få gang i noget svømning sammen med Ole.
Det blev til 500 meter og jeg havde bestemt ikke travlt med at komme tilbage til lejligheden igen, den solnedgang var da helt fantastisk den skulle lige nydes.

Jeg ved godt at jeg er begyndt at svede

 

Fantastisk solnedgangJeg ved godt at jeg er begyndt at svede

 

13. nov 2011 kl 12.20
Der blev ikke tid til morgendukkert idag, jeg bestemte mig for at stå op 06.40 (det var stadigt mørkt) for hurtigt at tage løbetøj på og komme ud og få mig en “lang” rolig løbetur, faktisk inden jeg rigtig kom igang med at løbe blev det lyst, som med et fingerknips. Det blev til 5 omgange rundt om Lagunen, knap 15 km. Efterfølgende var det hurtigt i bad og så ned i resturanten og få morgenmad. her sad mange af de andre kursister allerede og var ved at være færdig med morgenmaden… Jeg måtte jo bare hurtigt fylde noget på talerkenen og køre ind, så man også kunne nå at komme til undervisning kl. 09.00
Undervisningen her til formiddag bestod i Hjerte & Kredsløb samt hvad der sker med kroppen når vi træner. Samt kostens indvirkning og hvad vi skal ha af kost… Og tror i ikke de siger man ikke skal spise så meget kage… DET KAN JEG IKKE FORSTÅ…!!!
Jeg vender tilbage senere igen, Håber jeg får tid til at svømme nogle baner idag.

12. nov 2011 kl. 21.30
Så har vi været igang den første hele dag.
Jeg starttede med en morgendukkert i Lagunen og efterfølgende en løbetur på ca 5 km sammen med de øvrige kursister, det var hyggeligt og så fik vi lige set ruterne og området lige omkring La Santa.
Da vi kom rundt tog jeg en ekstra lille runde sammen med Anton fra Aarhus. Vi fik løbet ca 9 km DEJLIGT….
Undervisningen startede kl. 09.00 med Basis undervisning.. indeholdende opvarmnings principper Det var godt at få en masse forskellige indput til opvarmning og vi kunne grine sammen med hinanden.. (Ikke AF hinanden)
Efter frokost havde vi igen noget teori, bla om Intervaltræning hvor vi selvfølgelig også skulle ud og ha praktiske øvelser… ja når der er måske 8 forskellige intervvaltræningsmåder skal de jo prøves af allesammen… eller næsten, så det blev til rigtig meget godt og sjovt TEMPO løb. 

Lige lidt billeder fra dagen:

 
Morgenløbetur rundt om Lagunen
 
Fra UndervisningslokaletFra vores undervisnings Opvarmning, det var sjovt
Fra vores undervisnings Opvarmning, det var sjovt

 
11. nov 2011 kl. 22.30
Så er 1. dag  gået, Vi er selvfølgelig blevet indlogeret og har været rundt og se hvad der er af muligheder og hvor hvad findes… og så er køleskabet også blevet fyldt op af vand og lækre sager så man ved man har.
I efter middags havde vi nogle ryste sammen lege, men inden vi fik sved på panden skulle vi lige fotograferes i Nye T-Shirts

Fællesbillede fra dagens samling på La Santa

Og så var vi ellers til fællesspisning og mere informationsmøde her i aften. Det virker til at være en kompetetent Instruktør gruppe og der er meget forskel på kursisternes niveau og ønsker for kurset, så det er noget af et puslespil at få til og gå op, men jeg glæder mig til i morgen kl. 07.15 hvor vi starter med morgenbad i Lagunen og efterfølgende løbetur..

11. nov 2011 kl. 06.30
Ankommet til lufthavnen, endelig lykkedes det at få tjekket ind. Da jeg fik billetten og skulle igennem security poppede meldingen op “denne rejsende skal ikke rejse idag” ??? What… jamen det skal jeg altså, og efter lidt tid fik jeg da også lov til at gå igennem…. pyhaaa. Nå men håndbagagen skulle jo igennem scanneren… og tror i så ikke lige at de tog min taske fra… :-(( HVAD NUUU… der er lige noget vi skal se her i.. og jeg havde glemt at jeg havde en lille Cacao med i tasken… arghh.. men det var ikke nok, nu var min taske jo åben, så ALT skulle lige gennemrodes… så nu har jeg en taske der trænger gevaldigt til en oprydning… men den hjemmebagte kransekage har jeg stadig øverst 🙂

10. nov 2011
Lige en opdatering fra telefonen for lige at teste det hele på sitet virker. Nu skulle det være muligt med opdateringer når jeg ligger i solstolen ved poolen og slapper af efter dagens løbeture, og teoretiske undervisning…
Kan i mærke at jeg glæder mig…??

8. nov 2011
Hvorfor smider man små 10.000,- kroner for at side på skolebænken i stegende hede og løbe rundt i varmen en uge…?
MIN grund er at jeg ønsker at kunne hjælpe så mange som muligt til at begynde med løb
Og motivere til at blive ved, også når der ikke rigtig sker fremskridt.
Ligeledes vil jeg jo også gerne ha ekstra viden om den sport jeg elsker så meget…!
Og så er det jo Motiverende for mig selv, at vejret er godt, og man er sammen med andre der deler samme interesse, og dermed kan spare med, kurset igennem…!
Jeg håber at få rig lejlighed for at dele ud til højre og venstre af min kendskab, viden og erfaring om løb, når jeg kommer hjem fra kurset.
Så ALLE er velkomne til at spørge om vejledning og råd, om løb i det hele taget.

7. nov 2011
En kort opdatering inden det er afgang til Club La Santa på Lanzarote.
Her på siden vil der komme lidt billeder og tekst efterhånden som dagene skrider frem.
Jeg håber at der er internet og ikke mindst at jeg har tiden til opdateringerne mellem undervisning, løb, spisning og selvfølgelig Svømning… For jeg har besluttet mig for at denne uge skal jeg igang med svømningen igen.
(Så skal det nok passe at Poolen er lukket når vi ikke har undervisning)

Se Vejret HER
Se Club La Santa`s hjemmeside om Løb HER
Se DGI arrangementet HER

Som noget nyt kan du nu smide en kommentar her på siden hvis du vil.

HUSK:

Kage koster 5 km løb, Så bare spis…!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *