Viborg24Timer

Sådan gik det…!

Teltet er sat op, der er orden på skifte- sko og tøj i teltet, det ligger klar til et hurtigt skift når det skulle blive nødvendigt. Der er ikke mange minutter til at starten på 24 timers løbet i Viborg går i gang. Min plan er vandtæt og holdbar, jeg har 45 min i gennemsnit til hver omgang, men forventer at løbe omgangene på mellem 32 & 36 min den resterende til skal så spares op til små pauser tøj skift, toiletbesøg og ekstra depotbesøg.

Da starten gik var der ingen travlhed, jeg var gået langt ned i flokken af løbere og startede næsten allerbagerst og luntede bare afsted som alle de andre stille og roligt og så skulle man bare finde sit eget tempo. Jeg gik nøje efter at ramme 5 min 30 sek. pr. km Og jeg synes egentlig det lykkedes ret så godt. Jeg var godt tilpas Humøret var højt, nu var man endelig i gang…
det var små 9 måneder siden jeg tog beslutningen om endnu en solo 24 timers løb og træningen har lige siden været målrettet mod dette, dog med en masse delmål indlagt i tiden i mellem.
Første omgang sad lige i skabet 31 min 24 sekunder. (lige som de efterfølgende omgange) Jeg løb alene og fandt en for mig skøn rytme. På tredje omgang kom jeg op til Kitt Andersen som løb 12 timers solo. Hun er desuden på landsholdet for Ultraløbere, Hende fulgtes jeg med og fik nogle gode råd. Vores løbetempo var meget ens og vi fik da et par omgange sammen.
Da klokken var 14.10 havde jeg tilbagelagt 4 omgange og efter min plan med 45 min pr omgang havde jeg jo så allerede sparet 50 min sammen. Jeg var foran og det skulle da udnyttes så jeg løb lige en omgang mere og stoppede så op og nød kaffebordet som Svigerfar & Svigermor var kommet med, men var der kun i 13 min så var jeg løbet igen.

Det gik stadig godt. Farten var stadig stabil og der var ingen problemer, ingen ømhed eller træthed at mærke i kroppen. Æv nu gik telefonen tom for strøm så der blev ikke tracket mere over Endomondo, men jeg fortsatte jo bare ufortrødent videre.
Da jeg manglede omkring 1300 – 1400 meter til mål, af denne 7. omgang, fik jeg ondt i mit venstre knæ lige under knæskallen… hmmm æv hvad nu… det havde jeg aldrig oplevet før og jeg kunne ikke li den form for ømhed, måtte sætte farten lidt ned men det blev ved så jeg gik lidt og løb så igen og gik og løb mistede ca 3 min på den sidste km. Jeg besluttede mig hurtigt for at hoppe ind i teltet smøre HELE knæet ind i varmecreme og pakke den ind i et håndklæde og så lagde jeg mig med benet hævet… Der brugte jeg så små 45 minutter, men det var helt sikkert godt. Jeg kom igen ud og løbe og brugte næsten 39 min på denne niende omgang kunne stadig mærke det lidt prøvede en omgang mere og det var ikke super heller ikke den 11. omgang gik godt så jeg smed mig i teltet…. takket være Ann Kamilla Kjæmpe blev jeg ”sparket” over til en Idræts Fysioterapeut, hvor konklutionen hurtigt blev begyndende løberknæ. Scenen blev masseret, udspændt og tapet op. Det hjalp og jeg tog endnu et par ture… langsomme ture men var dog i gang. Desværre blev det aldrig helt godt så 22.10 løb jeg ind over mål for sidste gang. Risikoen for en slem skade og derved LANG pause fra alt løb var jeg slet ikke klar på at tage imod. Jeg var træt af situationen, så lang tids træning mod dette års 24 timers løb, føltes som værende spildt… men dog blev jeg mange kilometers træningserfaring rigere.
Jeg løb 13 omgange af 5,73 km = 74,5 km

Jeg overvejer nu hvor og hvornår det igen bliver realistisk at forsøge at nå de 180 km. men det ligger ikke lige om hjørnet, og det bliver endnu en langsigtet og sej kamp for at nå formen og motivationen til det, for det hele hænger sammen uden motivation er det håbløst.