Copenhagen UltraMarathon

lørdag 16 april
Jeg ser meget frem til at skulle løbe dette løb. Min plan er helt klart ikke bare at gennemføre. Så for at det blir en succes er 4 timer obsolut MAX.
Jeg vil dog fra starten af forsøge at teste mig selv af i forhold til den test jeg var inde og få lavet i efteråret 2010, hvor vi fandt frem til at jeg (efter tallene) skulle kunne løbe med 14 km/t istedet for 12,70 km/t uden at syre til. Det skal undersøges. Så ser vi om test undersøgelsens tal holder vand…!
Der skal løbes 50 km Og det kommer til at foregå i Albertslund hos ALOT
Løbet starter kl 08.00 lørdag morgen og jeg skulle meget gerne være færdig FØR kl 12.00
Der vil være LIVE tracking på min Endomondo profil under løbet.

Se løbsberetningen under billederne.

Hvilken weekend… 🙂 😉
Efter at være ankommet til Køge 17.50 fredag aften, hvor de sidste forberedelser inden løbet skulle afvikles. God aftensmad for en løber, så der blev tanket godt op.
En aften med hygge i sofaen og rigeligt med vingummi… 🙂 Og så fik jeg lov til at låne en seng med Mc. Queen sengetøj… fantastisk. Tidelig morgenmad så jeg igen kunne blive helt klar til løbet.
Vel ankommet til Albertslund (Vallensbæk Mose) fik jeg udleveret startnummer og fik gjort helt klar. Starten gik kl. 08.00 Og som altid er ALOT super gode til at afvikle løb.
Der er styr på detaljerne og forplejningen er helt i top, alle hjælpere er top motiverede og meget hjælpsome, Det er en stor fornøjelse at løbe deres løb.

Min første omgang (0-10 km) gik som den skulle, km pace på 4.25 en total tid på 44 min & 14 sek. 2. omgang (10-20 km) gik lige sådan km pace på 4.26 og total tid på 44 min & 20 sek. 3. omgang (20-30 km) der begyndte jeg at finde tilbage til min gamle tempo km pace på 4.43 og en total tid på 47.05. det var egentlig okay, men også et tegn på at udlægstempoet bare ikke passe til mig på den lang distance. Hvad værer var så gik jeg næsten helt i stå på 4. omgang (30 – 40 km) en gns km pace på 5.07 og en total omgangs tid på 51.06 Det var ikke tilfredssstillende at jeg skulle ned i det tempo og løbe, men der var ikke noget at løbe med… kræfterne var ved at slippe op 🙁 og viljen skulle til at tage over for bare at gennemføre løbet. Sidste omgang gik det helt galt (40-50 km) km pace på 5.19 og en omgangstid på 53.10 Da jeg nåede 44 km havde jeg det elendigt og følte slet ikke at jeg kunne løbe mere enkelte km tider lå på 5.30 – 5.40 Og jeg kunne mærke at kramperne var på vej i venstre baglår og i højre lægmuskel… 🙁 det var umuligt at øge tempoet, men jeg VILLE igennem… da jeg manglede 3 km havde jeg præcis 15 min inden der var gået 4 timer… Jeg havde nu indset at det ikke ville være muligt at løbe de 3 km med max 5 min i km pace og helst lige et sekund under. Jeg havde jo et succeskriterie som hed max 4 timer. Jeg nærmede mig mål og mit tempo VAR steget jeg gjore alt hvad jeg kunne for at klare de max 4 timer, 200 meter før mål fik jeg overhalet 3 løbere og da jeg manglede 40 – 50 meter kunne jeg se tidstagningsuret. det viste 3:59:40 og så kunne jeg ellers spurte ??? 😉 og nåede lige ind over måtte i tiden 3:59:55 Det gav mig en 5. plads ud af 32 startende Herrer på 50 km (25 gennemførte)
Jeg ER tilfreds og glad for slutresultatet, MEN… jeg er ikke tilfreds med at jeg skulle løbe så mange km med tider over 5 min pr km. Jeg må bare erkende at test resultater er en ting, men farten på 14 km/t er ALT for højt for mig på disse lange distancer. Det virker på ½ marathon men ved distancer derover må tempoet fra starten være reduceret, det må jeg til at få fundet ud af. Jeg har lige nu total ømme ben og kan virkellig mærke at jeg er brugt. Meget brugt, men det var en rigtig god oplevelse og et fedt løb.

P.S. så blev det faktisk også til ny Marathon PR (dog uofficielt – Endomondo) 3:19:12 Det er 4 min & 32 sek hurtigere end tidligere Marathon PR. Den må gøres Officielt snart.