Copenhagen Marathon

 
 

Copenhagen Marathon 2011 (21. maj hihi) Det er mørkt, klokken er kun 03.55 men jeg er allerede vågen, vækkeuret ringer først om 5 min, men man kan jo ligeså godt stå op.
En balje havregryn hældes indenbords og så skal man lige overveje om man vil ha løbetøjet på hjemmefra eller… der er jo alligevel 3 timers kørsel til Amager. Jeg skal lige omkring efter Lærke og så går det ellers mod Sverige… JA JA jeg skrev jo ikke TIL Sverige men Mod og det er jo rigtig nok retningen taget i betragtning.

Vel ankommet til vores destination, fik vi lige muligheden for at komme op til Henriette og få skiftet det sidste, komme på toilet en ekstra gang og så gik vi ellers ind til Islands Brygge. Vi havde lige et lille Banner fra Løbeklubben på FaceBook der skulle sættes op. (Set i bagklogskabens lys var det ikke et perfekt sted) Vi fik banneret sat op lige ved siden af start porten og der var frit udsyn til banneret fra det fjernsyns kamera som var på den anden side af vejen… Det var et rigtig godt sted at hænge banneret op. Den ville da helt sikkert blive eksponeret i TV.
Hurtigt fik vi startnumre og afleveret ekstra bagage så vi kunne komme ud på vejen og vente…

Lærke havde spurgt mig et stykke tid forinden Copenhagen Marathon om vi skulle følges, og det havde jeg sagt ja til… hun havde bare det krav at vi skulle forsøge at slå hendes tid fra sidste år… Okay ja… og hvad løb du på sidste år. 3 timer og 11 min og nogen sekunder.. Ahh hvad…??? Det er jo over 12 min jeg skal tage af MIN PR…. pyyha.. jeg havde jo sagt ja, men sagde også at jeg bare måtte slippe hende når jeg ikke kunne være med mere.

Starten gik og vi tog det roligt den første km 4:42 intet hastværk 2. km 4:27 og 3. km 4:20 Der imellem lå vi meget stabil det gik rigtig godt, men løbet var jo også først lige startet.
1. væske depot var noget af et virvar, tror ikke rigtig der var nogen som opdagede skiltene eller at der var vand før vi var lige ud for. Alle skiftede retning lige med et og det var over

til højre side for at få vand det var et kaos… nåå vi fik da vand og en energidrik og videre det gik (læs løb)
Vi havde fundet os til rette ca. 20 meter bag fartholderne til 3 timer og 10 min…. Men så skete det… det som ikke måtte ske… min mave rumlede nej nej nej tænkte jeg hvad NUUU… og så fikjeg lige chancen til at lave et lille ”overfald” en af de kvindelige hjælpere ved vædskedepotet ved 8 ½ km skulle vist lige til at pudse næse. Hun havde en pakke papirsservietter i hånden og var ved at tage en ud… og vupti så ændrede jeg retning og løb lige over forbi hende. Snuppede servietten og væk var jeg igen helt uden at sige noget (Men mange TAK og Undskyld) Jeg havde lige et ærinde.

Min 9. km tid blev 5:08 så der måtte løbes hurtigt for at hente Lærke igen. 1 ½ til 2 km tog det og vi kunne følges igen… tiderne lå stadig stabile mellem 4:20 og 4:30

Og NEEEJJJ ved 16 km kunne jeg igen mærke maven… og heldigvis kom der en toiletvogn. Nu vidste jeg godt at det blev svært at hente Lærke igen. Men ved depotet omkring de 21 km så jeg lige hun løb ud da jeg løb ind, men jeg skulle lige ha noget forplejning og nogle servietter skulle krejles.. Det var lige pludselig ikke sjovt at løbe Marathon mere.. Benene virkede rigtig godthumøret var stadig i top men hver gang jeg pressede mig selv for at hente Lærke eller bare for at holde et højt tempo kunne jeg mærke at maven vendte sig og jeg var tvunget til at sætte farten ned. Jeg havde dog 2 skovture mere og synes ikke at løbet var godt… de sidste par km formåede jeg dog at holde tempoet oppe og i mål kom jeg.

Nu havde jeg bare behov for noget at spise, så depotet i mål var meget kærkommen
Resultatet var jo egentlig godt nok men selve oplevelsen med løbet var virkelig ikke noget at råbe hurra for… Det var slet ikke en god oplevelse selvom jeg skar 7 min og 47 sekunder af den gamle PR. Sluttid 3 timer 15 min 57 sek. Der ER potientiale for mere men ikke nu…!

Tak til alle som var med til at det trods alt blev en fantastisk – hyggelig og festlig eftermiddag på Islands Brygge.

Mit løb kan ses HER

Løbehilsner fra
Ulrik

Foto: Betina Hjorth