Smagen af TRAIL

Jeg havde ikke planlagt at der skulle laves flere løbsberetninger inden 24 timers løbet i Viborg,
Men denne oplevelse fortjener en beretning…!


Hvis DET ikke gir Motivation, kan man lige så godt stoppe med at løbe..!Søndag d. 31. 7. 2011 deltog jeg i Salomon Trail Tour afd. 3 som blev afholdt i Svaneke Bakker på Fyn. Gennem Løbeklubben på FaceBook hørte jeg om Salomon Trail Touren i Sverige, og kunne høre/læse at det havde været en hel fantastisk oplevelse at løbe Trail. Da der var en lille flok fra ”Løbeklubben” som ville deltage på Fyn også tænkte jeg at det måske skulle prøves, Jeg ville dog kun bruge det som afveksling til mine ellers lange, rolige, flade og monotone løbeture. Og da der kun var 14 dage til 24 timers løbet i Viborg skulle jeg virkelig passe på, ikke tage nogen chancer eller få skader.

Det var en virkelig FEED måde at starte et løb på. En lang plaststrimmel blev lagt ud på græsset og så kunne vi stå der bag den side om side, kun enkelte løbere måtte stå i 2. række, der blev talt ned og starten gik. Afsted ud over stepperne. Græsset var langt vel 15 til 25 cm store totter… og der mellem alt græsset opdagede jeg en træstub, og en mere.. og endnu en hvad sker der lige. Øjnene måtte på overarbejde for at spotte alle farerne, og farten blev reduceret så man kunne overskue hvor man skulle løbe.

Fast besluttet på at gennemføre uden unødig risiko fandt jeg ind i mit eget tempo. På en flad grus trækning skulle farten da også holdes frisk oppe, og på den første rigtige stigning kunne jeg heldigvis løbe mit eget løb uden nogen som spærede foran eller pressede bagfra, Men da jeg efterfølgende skulle ned af ”Bakkekammen” blev jeg overhalet af en ”Raket” Det var en Kvindelig Elite Orienterings løber som tydeligvis vidste hvordan man skulle løbe ned af sådan en skråning. På den efterfølgende flade strækning fik jeg hende indhentet igen, og da vi kom til den næste stigning, en smal skovsti hvor man ikke kunne overhale blev jeg pænt bagved, og ved først kommende lejlighed (10 meter før toppen) pressede jeg mig forbi, og så også lige forbi en Herre løber som lå lige oven til bakken. Der var ingen stejl nedløb efter toppen, men bare en lang rimelig flad sti, Og det lykkedes mig at holde en god fart og derved de 2 løbere bag mig, dog kunne jeg fornemme at de stadig var tæt på mig. Da vi kom ud på 2. runde og det igen begyndte at gå opaf øgedes afstanden bagud, men vi skulle jo igen ned af ”Bakkekammen” og ”Raketten” kom igen. Jeg forsøgte at holde trit og ved den smalle skovsti fik jeg igen passeret Fåborg Løberen (Ita Klingenberg) men ca. 800 meter før mål stak hun af og jeg kunne ikke hænge på. Bagfra kom Camilla Spagner og da der ca manglede 350 – 400 meter løb jeg ud i siden og fik heppet Camilla forbi. Jeg var overbevist om at det var Kvindernes 1. og 2. plads de kæmpede om, og den var der jo ikke nogen grund til at jeg blandede mig i. Camilla fik halet godt ind på Ita, men sluttede kun 2 sekunder efter. Det viste sig at være 2. og 3. pladserne de kæmpede om.
Jeg selv kom i mål 11 sekunder efter og sluttede som nummer 6 af Herrerne, hvilket gav mig 45 point. Jeg havde ikke deltaget i de 2 foregående afdelinger, men dagens resultat placerede mig på en 19. plads ud af de 135 Herrer som havde fået point i de 3 løb. Der er stadig 4 afdelinger tilbage, og tankerne flyver rundt og spøger lidt med at man måske skulle deltage, for at se hvad det kan blive til, Men risikoen for skader ved disse løb tror jeg er for stor. UHHHH hvor jeg har lyst, Det er lige som et lækkert stykke Kage, man vil gerne ha et stykke mere, men man ved også at man ikke har godt af det..….! Jeg må hellere satse på 24 timers løb i første omgang. Måske man en anden gang vender tilbage til TRAIL løb.

Resultatet – Placeringen – Tiden & Pointene har givet motivationen et kæmpe BOOST.

Jeg tilmeldte mig kun løbet for at få lidt adspredelse i mine lange, rolige træningsture, og endnu en social oplevelse med Løbeklubben på FaceBoook. Vi sluttede dagen af med Picknic, det var rigtig hyggeligt.

foto: Jakob Lind Tolborg