Brooks Pure Projekt

BROOKS hmmm hvad er det dog for et navn. Det er selvfølgelig det nye SORT 🙂

Brooks laver mange forskellige slags sko, helt almindelige sko som vi kender dem med svang , høj hæl og div former for kiler og støtte… men men hvis man hopper i et par sko fra PureProjekt serien ja så vil man opleve en anden fornemmelse når man flyver hend over stierne… En af de ting jeg hurtigt opdagede som værende noget der passede mig er at sålen er “skåret” (delt) ved storetåen, dette bevirker en helt anden afvikling af afsættet end man ellers oplever. Og så er der kune 4 mm drop i sålen så man er godt nede på foden når man løber. Dette er med til at man automatisk kommer længere frem på foden i landingen og mindsker belastningen på hælen. MEN man skal dog lige vænne sig til det inden man skifter alle sine sko ud med denne slags sko, for man kommer altså til at kunne mærke det i lægmuskulaturen, da denne bliver belastet mere end man er vant til fra mere traditionelle løbesko.

Denne aftens Intervaltræning blev afviklet i et par helt nye BROOKS PureDrift sko, man kan faktisk også gå så langt som at kalde dem for andefødder 😉 for de ser nu noget sjove ud når man ser dem ovenfra.

brooks puredrift

Det var rigtig fedt at løbe i dem, og jeg fandt ud af at de gør sig godt på korte distancer og helst hurtige ture, man mærker ALT fra underlaget. Man tænker måske hvad gør det godt at udformningen er som den er, men med en vægt på kun 158 gr så er der bestemt ingen støtte i denne sko og for at støtte/stabilisere foden har man den brede front, og det virker. Skoen sider rigtig godt på foden selvom der er masser af plads til tæerne. man har ingen fornemmelse af at foden svupper rundt. Jeg ser frem til at prøve skoen af på en lidt længere tur med jævn tempo i stedet for interval løb.

Tirsdagens tur blev løbet i et par BROOKS Pure Cadence2 som er helt i den anden ende af skalaen. 268 gr og der er en lille orval fyldning under svangen som støtter lidt så man ikke falder ind. Der er dog heller ikke stor sansynlighed for at man gør det da også denne sko har 4 mm drop og man derfor ikke løber “nede” på hele sålen som i et par almindelige sko. anyway den støtter en på de lange ture også når man er blevet rigtig træt… Denne sko kan der også løbes stærkt i men den er nok at betegne som en god mængdetrænings sko og ikke en decideret konkurrencesko. Selvom de SAGTENS kan gøre sig i en konkurrence 🙂

brooks puresonnect2

 P.S. Der er altså ikke noget andefod over disse sko…
Prøv dem. Det er rent velvære at hoppe i dem 🙂
Jeg elser at løbe i denne sko.

Der kommer mere her på siden om mine oplevelser med BROOKS

I Mellemtiden kan du jo blive inspireret her: blogo[1]