rødbedesaft

4. januar 2013
I aften skulle jeg prøve noget helt nyt…!

Jeg havde hørt flere kommentere på hvor godt og effektivt Rødbedesaft er i forbindelse med træning, nogen drikker lidt hver dag, andre drikker en ½ liter 2 timer før en konkurrence, og igen nogen teorier siger en ½ liter om dagen i 5 til 7 dage før en konkurrence…? Hvad skal man vælge, Jeg bliver nød til at teste det af og se om der overhovedet ER hold i alle de gyldne ord.

Lidt google arbejde og så fandt man et par links om emnet: Her & Her
Jeg valgte at jeg her til aften ville løbe mig nogle korte og hurtige intervaller, som var sammenlignelige med øvrige intervaller.

For at få bare en lille ide om hvor vidt Rødbedesaft virker drak jeg 4 deciliter af den mørke røde saft, 2½ time inden min træning. Og hvilken oplevelse….. ja jeg tænker altså på da jeg drak det… puuha dada det var ikke noget jeg havde synderligt meget lyst til at gøre og da slet ikke hvis det ikke gir nogen effekt. Jeg havde faktisk bestemt mig for at drikke ½ liter, men jeg kunne bare ikke drikke mere… ad ad ad 🙁 Men jeg ofrede mig virkelig for at finde hoved og hale i den “fortryllende” drik. Der var ingen problemer efter jeg havde drukket det, nogen steder kan man læse om at det kan give diarre. Heller ingen problemer da jeg skulle løbe. Gode tegn indtil videre. Jeg fik varmet op og gjort klar til min lille test.
startede pulsuret og afsted, som ofte når jeg laver korte hurtige intervaller starter jeg “roligt” og øger gradvist tempoet for hver interval. Normalt vis så bliver intervallerne løbet fra ca 35 sekunder til 28 sekunder distancen er 155 meter (pulsmåleren viser mellem 150 og 160 meter) min Max puls plejer at ryge op på mellem 182 til 188 under intervallerne.

I aften…!
Startede jeg præcist som jeg plejer men pulsen kom slet ikke op. allerede ved 4 interval bestemte jeg mig for at hæve farten en ekstra nøk og pulsen kom over 150. og så gik det ellers en lovende vej. intervallerne kom under de 28 sekunder som ellers er det hurtigste jeg løber disse intervaller på, men pulsen kom aldrig over 177 og min hurtigste interval var helt nede på 24,1 sek hvilket svarer til en gns pace på 2:46 Og Jeg nød det 🙂 hele tiden følte jeg en form for overskud. og var ikke rigtig presset selvom jeg løb en del hurtigere intervaller end jeg før har gjort.

Se aftenens Intervaltræning HER

Nu er spørgsmålet bare. Er det indbildning, eller virker det virkelig så godt og så hurtigt.
Jeg har ingen bevis for at det virker, men jeg synes min ene test her viser en klar status.
Og jeg tror på det.
En ting er sikkert jeg skal ha 4 deciliter igen søndag morgen. for der skal den bare ha gas til sidste afdeling af Andelskassen Nytårs Cup

Sådan ser flasken ud jeg har købt