NytårsCup

Andelskassen NytårsCup 2012

1. afdeling: 4/11-2012 – Tid 18:52 – snit 3:46 – placering nr 20 – samlet stilling nr 20
km pace: 3:25 – 3:42 – 3:46 – 3:55 – 3:57 – træningsfil
2. afdeling: 25/11-2012 – Tid 18:40 – snit 3:44 – placering nr 15 – samlet stilling nr 8
km pace: 3:46 – 3:55 – 3:30 – 3:50 – 3:40 – træningsfil
3. afdeling: 16/12-2012 – Tid 18:57 – snit 3:47 – placering nr 15 – samlet stilling nr 6
km pace: 3:34 – 3:59 – 3:33 – 3:55 – 3:45 – træningsfil
4. afdeling: 31/12-2012-Tid 18:21-snit 3:40-placering nr 24-samlet stilling mænd nr 5
km pace: 3:44 – 3:49 – 3:25 – 3:45 – 3:36 – træningsfil
5. afdeling: 03-01-2013-Tid 18:16-snit 3:39- placering nr 21-samlet stilling mænd nr 5
km pace: 3:30 – 3:39 – 3:43 – 4:06 – 3:18 – træningsfil

Den samlede stilling kan ses HER
Billeder fra afdelingerne kan findes HER + HER + HER

06-01-2013 – 5. afdeling
Så blev sidste afdeling afviklet, og det var  endnu en god dag til løb.
Inden starten i dag var der ca 4½ min til løberen after mig så jeg frygtede ikke at blive hentet i den samlede stilling bag fra, men det kunne nu være lidt sjovt hvis man kunne komme lidt tættere på dem foran. men da de løber mellem 20 og 35 sekunder hurtigere end mig i snit pr afdeling så bliver der ikke noget af at hente en placering der. Jeg har dog set at der her efter 5 afdeling er under 2 min op til 4 pladsen. dvs jeg skal “bare” løbe 24 sekunder hurtigere ved hver afdeling næste år så er den plads teoretisk set hjemme 🙂

Anton kom igen og bød sig til at løbe Hare for mig 🙂 Det er super at ha en så stærk løber til at holde tempoet og motivere en rundt på ruten. TAK for det Anton…!
Jeg lægger dog selv farten fra starten og finder ind i min egen rytme, og i dag må man sige at ALLE ville bare hurtigt frem, ruten var rimelig flad og den hurtigste af de ruter vi har løbet i denne Cup. Vindertiden i dag blev løbet i 15:22 Og jeg lod mig selvfølgelig rive med fra starten af og fik lagt ud i et for højt tempo først efter ca 300 meter fik jeg tempoet lidt ned men det var stadig for højt og første km blev løbet i 3:30 egentlig rigtig godt, men også kun fordi jeg var nede på ca 4:00 et par gange inden vi ramte de første 1000 meter. Dette lilel stunt gjore sikkert også at 3. km blev virkelig hård… der er en lille “ubetydellig” bakke på Marselisvej og strækningen er kun ca 200 meter, men jeg skal da lige love for at der var ikke meget energi tilbage der. Umiddelbart var farten røget helt ned på ca 5:00 inde i skoven og det var ikke til at slæbe sig op af “bakken” Men op kom jeg da og i mål kom jeg også. Lige inden Mål havde Betina og Camilla placeret sig så de kunne følge med i hvornår jeg kom løbende ind på de sidste 200 meter. Og Camilla råbte, “Kom nu Far, Du kan godt” det gav lige de sidste kræfter til en kort spurt. Hvor det lykkedes at passere Anton, (Så jeg HAR faktisk løbet fra Anton på en 5 km nu) Hvad grunden var til at jeg kunne passere ham behøver vi jo ikke snakke om her 🙂

Hvis man har fulgt lidt med på min hjemmeside ellers, ved man at jeg i fredags testede brugen af Rødbedesaft af og fik en rigtig positiv oplevelse og resultat, Derfor har jeg selvfølgelig også taget 4 dl Rødbedesaft i morges kl 08.00 (3 timer før start) for at se om der er en effekt ved konkurrence. Det er umådelig svært at sige Ja eller Nej til effekten. Der er rigtig mange faktorer der spiller ind her. Jeg har i den forløbne uge løbet 2 stk 5 km konkurrencer, hvor jeg har blæst mig selv helt ud. (Kræver meget restitution) og så har jeg haft intervaltræning med Klubben i onsdags, hvor jeg dog ikke har trænet 100% men alligevel været med til alle intervallerne og igen i fredags havde jeg mine egne hårde intervaller for at teste 1 gang Rødbedesaft af. så det HAR været en hår uge selvom det ikke blev til mange kilometer. spørgsmålet er så om jeg har haft helt friske ben i dag…?
men ligegyldigt hvad, så har jeg lavet min hurtigste 5 km tid i denne Cup serie, Pulsen kom ikke lige så højt op som i de øvrige afdelinger. Dog kan jeg ikke sige at jeg havde den samme oplevelse som i fredags, for der kunne jeg virkelig mærke både effekt og se resultatet. Jeg er ikke færdig med Rødbede saft, Jeg tror på at det virker, men tror også man skal finde den rigtige dosering og tidsrum for den enkelte. Jeg prøver igen, men nu kommer der lige til at gå et stykke tid med opbygning af udholdenhed.

Ha en rigtig god træning derude…!

31-12-2012 – 4. afdeling
4. afdeling blev afviklet på en rigtig god dag, Vejret var super godt når først man kom i gang, lidt køligt at stå og vente men ikke rigtig koldt, Og vinden var egentligt ikke et problem. Planen i dag var at forbedre tiden på de 18:40 fra 2. afdeling mere turde jeg ikke at håbe på. Nu måtte jeg bare se hvordan det gik, alle forhold var hvis ikke optimale så i hvertfald gode.
Anton tilbød at løbe Hare for mig hvis jeg var interesseret… OM jeg var interesseret JA det var da helt sikkert at jeg var det. vi snakkede lidt om mine forventninger. Og mit drømmesenarie var 3:36 i snit pr km hvilket svarer til 18 min på de 5 km men jeg vidste godt at jeg stadig var langt fra den fart, så i stedet for blev vi enige om at gå efter noget der lignede en pace på 3:41-3:42 (omkring en 10-15 sekunder hurtigere end 2. afdeling)
Efter en god opvarmningstur gjore vi klar i starten og der blev trangt aller forest. Men sådan er det altid, Vil man være forest skal man ikke gi for meget plads til de andre, så kommer man hurtigt et par meter tilbage.
Starten gik og alt forløb som det skulle, jeg fandt ind i mit eget tempo og ventede blot på at der skulle blive lidt mere plads inden jeg så efter Anton, hvor var han… Han havde lagt sig lige på min højre side og var klar til at gøre arbejdet når de mange forvirede løbere fik placeret sig i deres tempo. efter ca 600 meter lå Anton lige foran mig og jeg skulle bare følge med, enkelte gange kiggede jeg på uret for lige at kontrolere tempo og puls. Perfekt…!
Dog opdagede jeg allerede at pulsen efter 1400 meter var sneget sig over min limit på 189 der hvor jeg normalt ville sætte tempoet lidt ned og lige få vejret igen. men Anton holdt mig i gang og jeg blev bag ham. 3. km var en kamp men også en fornøjelse, det gik ned af det meste af de 1000 meter (og jeg er bestemt ikke super til at løbe ned af) farten blev presset godt op til et snit på 3:25 og pulsen kom over de 190, ja helt op på 195 der blev arbejdet for at følge med. 4 km var den mest regulære i forhold til ruten, næsten helt fladt med lidt fald på det sidste stykke, men nu var trætheden også kommet og det var svært at presse sig selv igennem dette stykke. Endeligt kom den sidste kilometer, og der skulel hives noget op af hatten nu… hvor jeg fandt kræfterne fra ved jeg ikke, men Anton gjorde et godt stykke arbejde med at Motivere mig til at hænge i og blive ved. Den sidste km blev løbet i DrømmePace 3:36 men havde også en slutspurt under de 3:00 og pulsen var lige ved at springe oven ud, der var ingen kræfter til at jeg kunne holde mig stående efter at ha paseret mål, så jeg måtte overgi mig og smide mig ned på alle 4 bare lige nogle sekunder mens jeg lige fik styr på vejrtrækningen igen. Nu kunne man med glæde TAKKE Anton for at han ville tilside sætte sit eget løb for at hjælpe mig til at lever mere og bedre end ellers.
Og lige til sidst kan jeg oplyse at jeg kom i mål kun 3 sekunder efter Gitte Karlshøj. Det tætteset jeg endnu har været på at følge hende på en 5 km. 🙂

Det hele blev fejret med Kransekage og Bobler

Med KUN 6 dage til sidste afdeling skal man ikke smide sig i køjen endnu, så der skal stadig hænges i. Vi ses i 2013.

Jeg vil gerne ønske alle et Godt Nytår. Og hæng så i med træningen i 2013

16-12-2012 – 3. afdeling
Så var det 3. afdeling som skulle afvikles, Der var faktisk godt vejr at løbe i. Slet ikke for koldt, men men men  der var altså nogen steder hvor der var is eller sne på vejen  eller stierne så ikke de helt optimale forhold. Men det var jo ens for alle.
Min plan i dag var at jeg skulle holde mig til Gitte Karlshøj og så se hvad det kunne række til. ved 2. afdeling var hun “kun” 21 sekunder hurtigere end mig. Jeg vidste at det ville blive svært at hænge på hende for hun ER altså stærk.
Starten var lidt usikker for der var en del isklumper fordelt på vejen, men afsted kom vi dog alle sammen, og jeg fik hurtigt spottet Gitte Karlshøj og lagt mig ca 3 meter bag hende, det gik super lige indtil ca 2,8 km hvor Gitte var stærkest på nedløbet. jeg var ikke i stand til at følge med mere. Mit eget løb fortsatte dog upåklageligt, jeg følte at det gik godt og havde ingen former for træthed. Dog var der for mange steder med usikkert vejkontakt til at man kunne tage risikoen og løbe igennem, næsten alle sving skulle tages varsomt eller i hvertfald med omtanke og de sidste 300 meter var alt for risikable til overhaling og accelerationer… men der kom jo så heller ikke nogen bagfra og presse sig på.
afdeling 2 & 3 er blev løbet på præcis samme rute så de kan sammenlignes sådan rimeligt dog var der is i dag til forskel fra sidste gang.
Er nu avanceret til en 6. plads i den samlede stilling, med kun 2 afdeinger tilbage er det spændende om jeg i år kan slutte i TOP 5 🙂

25-11-2012 – 2. afdeling
2. afdeling blev afviklet i regn og blæst, ca 6 min før start måtte jeg ind og ha en lang undertrøje på, kunne slet ikke få varmen.
Starten gik og jeg holdt igen, denne gang skulle tempoet fra starten ikke være for høj, Jeg ville ha mulighed for at sætte tempoet op til sidst uden at være HELT brugt…!
Det lykkedes dog også, om ikke jeg måske loppede den lidt for meget af på 2. km 🙂
Ruten VAR faktisk hår selvom man fik fornemmelsen af at det gik ned af hele tiden (altså lige bortset fra den første bakke)
Der er ikke noget at sige til at jeg brugte næsten 4 min på 2. km… Carl Nielsens vej er længere og stejlere end man regner med. Men det er jo ens for alle, vel nok også derfor at dagens vindertid “kun” blev løbet i 17:02
Der var dog også kræfter til at holde tempoet oppe på sidste km og slutte de sidste 200 meter af med at afvise 2 overhalinger og selv overhale en…! 🙂

24-11-2012
Er meget spændt på morgendagens løb.
Ruten til i morgen er lidt anderledes end den før har været. Vi løber modsat vej rundt så man bliver måske lidt forstyret af bakkerne. Men højdemeterne bliver jo det samme, Det er blot spørgsmålet om man løber op af mens man er frisk eller træt 🙂
Jeg skulle helst løbe hurtigere end de 18:52 jeg løb på til 1. afdeling.

20-11-2012 – 1. afdeling
Nytårs Cup er i gang. Ja det er faktisk en ½ måned siden 1. afdeling blev afviklet. Vejret var godt, det var køligt men stille vejr, og da først man fik varmet op var det slet ikke koldt mere.
Jeg blev vist lige lidt rundt på gulvet kort inden start. 6 min før tid opdagede jeg at jeg ikke havde sat min chip i skoen….. Så kan jeg da lige love for jeg fik løbet mig varm, afsted om til bilen og få fat i chipen og monteret den i snørebåndet og fuld fart tilbage igen… men nu stod jeg så også allerforest. og der blev råbt ET MINUT…. pyyy haa, det var snert.

Starten gik og der blev lagt hårdt ud foran. og mine egen 1. km blev løbet i 3:25 vel nok omkring de 15 sek for hurtigt. de øvrige 4 km blev løbet i 3:42 – 3:46 – 3:55 – 3:57 Og helt klart er de 2 sidste km for langsomme, ellers var det vel godt nok som udgangspunkt.
Nu er der 5 dage til næste afdeling, og det bliver spændende at løbe den.